انواع هشدار دهنده دستگاه ردیاب
شاید اگر تصمیم به خرید ردیاب داشته باشید، یکی از سوالاتی که در ذهنتان مطرح میشود این باشد که اگر سارق، ردیاب را غیرفعال کند چه خواهد شد؟ یا این که با وجود ردیاب خودرو چگونه در زمان باز شدن درب ماشین در زمان سرقت متوجه خواهید شد؟
ردیاب یا جی پی اس ابزاری است که با هشدارهای مختلف در شرایط متفاوت صاحب خودرو یا صاحب وسیله مجهز به GPS را از مشکلات به وجود آمده مطلع میکند. این هشدارها از طریق سنسورهای مختلفی ایجاد میشوند که در ردیاب به کار رفته است. سنسور ضربه، سنسور رطوبت، سنسور دما و سنسور شارژ باتری از جمله سنسورهایی هستند که وظیفه انتقال هشدار به صاحب دستگاه را دارند. در این مطلب سعی داریم تا به بررسی انواع هشدار دهنده دستگاه ردیاب بپردازیم. با ما همراه باشید.
هشدار افزایش سرعت
هشدار دهنده ردیاب چیست و چگونه کار میکند؟
ردیاب یا همان جی پی اس تراکر (GPS Tracker) یکی از کاربردیترین ابزارهایی است که با نصب آن در تمامی انواع خودروها یا مجهز کردن شخص یا وسیله به آن، میتوان نظارت بیشتری بر عملکرد و وضعیت آنها داشت. این ابزار نوین فقط برای ردیابی و موقعیتیابی طراحی نشده است، بلکه کاربردها و قابلیتهای گوناگونی را به صاحب ردیاب ارائه میدهد که یکی از آنها هشدار دادن در موقعیتهای مختلف و اضطراری است.
این کار به کمک سنسورهای مختلفی انجام میشود که در ردیاب تعبیه شدهاند و با حس کردن موقعیت غیرعادی، از طریق پیامک، خطر را به صاحب جی پی اس اعلام میکنند. این سنسورها میتوانند شامل سنسور موقعیت، سنسور دما، سنسور سوخت، سنسور رطوبت و ... باشند. سنسورها با دریافت مغایرت اطلاعاتی که برای آنها از پیش تعیین شده، هشدارهای لازم را ارسال میکنند تا اقدامات ضروری بلافاصله انجام شود.
مطالب مرتبط با ابن مقاله را در این بخش از وایزر دنبال نمایید
ردیاب در چه صورتی هشدار میدهد؟
جی پی اس ماشین یا ردیاب شخصی در شرایط مختلف و از راه دور میتواند با الارمهای مختلف، شما را از وضعیت خودرو و فرد مجهز به ردیاب در موقعیتهای مختلف آگاه کند. همان طور که گفتیم، این هشدارها به کمک دریافت اطلاعات از سنسورها عمل میکنند و از طریق پیامک به صاحب جی پی اس ارسال میشوند. مهمترین و رایجترین مواردی که جی پی اس اعلام هشدار میکند، عبارتند از:
- زمانی که سارق به خودرو ضربه ای وارد کند
- زمانی که درب ماشین توسط سارق باز شود
- در صورتی که سارق بتواند خودرو را روشن کند
- زمانی که سارق، خودرو را به حرکت درآورد
- زمانی که ماشین از محدوده جغرافیایی تعیین شده برای آن عبور کند
- زمانی که سرعت ماشین بیش از حد تعیین شده باشد
- در صورتی که شارژی باتری ردیاب رو به اتمام باشد
- زمانی که فرد مجهز به ردیاب از محدوده حرکتی عبور کند (این ویژگی برای سالمندان و کودکان کارآمد است).
این هشدارها ضامن ایمنی شما و خودرویتان است و به کمک آنها میتوانید در کوتاهترین زمان ممکن به کمک اس ام اس از هر گونه مشکلی اطلاع پیدا کند. این هشدارها تنها محدود به ردیاب خودرو نیست؛ تمامی ردیابها در شرایط مختلف و در صورت سرقت وسیلهای که مجهز به GPS است یا در صورت گم شدن فردی که GPS دارد، اعلام هشدار میکنند و وضعیت را گزارش میکنند.
هشدار دهنده دستگاه ردیاب چند نوع است؟
همان طور که ملاحظه کردید، ردیابها در شرایط مختلف الارمهای لازم را اعلام میکنند. در ادامه به انواع هشدار دهنده دستگاه ردیاب به صورت جزئی تر میپردازیم.
هشدار نسبت به موقعیت خودرو یا شخص
یک ردیاب خوب این امکان را به شما میدهد تا با تعیین محدوده حرکتی، بتوانید از خروج خودرو یا فرد مجهز به ردیاب از محدوده تعیین شده اطلاع پیدا کنید. این کاربرد در زمانهای زیر بسیار کارآمد است:
- زمانی که مدیریت ناوگان برای رانندگان مسیر مشخصی برای رسیدن به مقصد تعیین کرده است تا امنیت مسافران تامین شود. سرویس مدارس، خودروهای حمل و نقل شهری و برون شهری از جمله خودروهایی هستند که از این ویژگی میتوانند برخوردار شوند.
- زمانی که خودرو به سرقت رفته است و با خروج آن از محدوده حرکتی، صاحب خودرو بلافاصله متوجه خواهد شد؛
- زمانی که فرد سالمند دچار اختلال حواس (مانند افراد مبتلا به آلزایمر) و یا کودکان از خانه خارج شدهاند و از محدوده تعریف شده برای جی پی اس خارج شده اند.
در صورتی که هر یک موارد بالا اتفاق بیفتد، ردیاب به سرعت پیامکی به شما ارسال میکند که موقعیت دقیق خودرو یا شخص نشان میدهد.
انواع هشداردهنده دستگاه ردیاب
هشدار نسبت به ضربه و شوک
اگرچه ردیابها به صورت کاملاً مخفی نصب میشوند اما در صورتی که سارقین با گشتن خودرو متوجه وجود ردیاب شوند و بتوانند آن را جدا کنند، به دلیل تکان خوردن ردیاب، بلافاصله سنسور شوک عمل خواهد کرد و پیامکی مبنی بر جدا شدن ردیاب و وارد شدن ضربه به آن به شماره از پیش تعیین شده ارسال خواهد کرد.
هشدار نسبت به ضربه و شوک در ردیاب خودرو
هشدار نسبت به تغییر دما و رطوبت
ردیابها فقط برای جلوگیری از سرقت یا نظارت بر رفتار راننده طراحی نشدهاند، بلکه کاربردهای متنوعی دارند. یکی از کاربردهای مهم آنها اعلام تغییر دما و رطوبت در خودروهای حمل مواد غذایی تازه و گوشت است که به کمک سنسور دستگاه انجام میشود.
در ردیابها امکان تعریف حداقل و حداکثر دما و رطوبت وجود دارد و زمانی که دما و رطوبت از این مقدار فراتر رود یا کاهش یابد، هشداری اعلام خواهد شد تا از بروز مشکل جلوگیری شود. به کمک سنسور دما و رطوبت ردیاب میتوان از سلامت مواد غذایی حین حمل اطمینان یافت.
هشدار مصرف سوخت خودرو
سنسور سوخت یکی از کاربردیترین سنسورها برای ارزیابی و تعیین میزان سوخت وسیله نقلیه است. کنترل میزان سوخت مصرفی ماشین به خصوص برای شرکتهای حمل و نقل و توزیع کالا اهمیت بسیاری دارد. با نصب جی پی اس بر روی خودرو و به کمک سنسور سوخت آن، میتوان در صورت افزایش مصرف سوخت مجاز با هشدار ارسالی ردیاب از موضوع مطلع شود. این کار به کاهش هزینههای ناشی از مصرف بیش از حد سوخت کمک بسزایی میکند.
برای آشنایی بیشتر با کاربرد سنسور سوخت می توانید مقاله "نحوه صرفه جوبی در مصرف سوخت به کمک ردیاب خودرو" را مطالعه فرمایید.
هشدار در زمان اتمام شارژ باتری ردیاب
در صورتی که ردیاب بدون سیم (ردیاب آهنربایی) است و به کمک باتری کار میکند، باید مراقب میزان شارژ باتری باشید. البته در صورتی که فراموش کردهاید میزان شارژ را چک کنید، زمانی که باتری ردیاب تمام شود، ردیاب به شمارهای که از پیش برای آن تعریف کردهاید بلافاصله پیامکی ارسال میکند و به شما اطلاع میدهد تا باتری را شارژ کنید. این موضوع فقط مختص ردیاب بدون سیم نیست! ردیابهای سیمی نیز به باتری ماشین متصل هستند و در صورتی که باتری ماشین قطع شود، ردیاب به مدت 48 ساعت از شارژ باتری داخلی خود استفاده میکند اما با قطع باتری خودرو بلافاصله هشداری به صاحب خودرو ارسال میکند.
هشدار در زمان اتمام شارژ باتری ردیاب
نتیجه گیری
آخرین اخبار و مطالب تکمیلی را در این بخش دنبال نمایید